m2 H Ionut decembrie 14, 2022

Milestone 2 - Validation 1

How you identified the problem

Ideea a apărut în octombrie 2018, in primul an de facultate, când era destul de greu acomodarea cu multitudinea de informații (site-uri oficiale, grupuri de Facbook, Whatsapp) și săli de curs.

What you thought is a solution for the problem

Dorim ca aceasta aplicație sa ii ajute pe toți studenții, in special pe cei din anul I astfel incât sa se poata orienta in campusul Universitații Politehnica din București cât și să aiba acces la orare, activitați sau chiar si la noutațile și știrile publicate pe site-ul universitații.

Your plan for customer discovery

În anul I, în urma discuțiilor cu colegii noștri am înțeles majoritatea persoanelor au o problemă în a găsi sălile din orar și în a fi la curent cu schimbările de orar precum si cu informațiile utile despre facultate în general.

Describe the process in detail - how you identified your customer segment/s

Prin urmare a dezbaterii acestui subiect, a fost întocmit un formular prin care studenți au fost întrebați cât de ușor le este să se orienteze prin campus, ce folosesc pentru asta, precum și dacă li s-ar părea utilă o aplicație care să îi ajute să se orienteze în campus și să îi țină la curent cu ultimele informații. 

The questions in the form

La început au existat două chestionare, realizate împreuna cu cei de la student hub / ACS mobile. Pe lângă aceste chestionare, au existat și discuții directe cu cei de la UPB și UMFCD pentru partea de validare, urmând fie implementat in aplicație fix ce și-au dorit cele două mari universități.

Describe how these insights have affected your product

Fiind un produs care avea înceapă după preluarea informațiilor de la studenți, nu ne-a influențat produsul într-un mod negativ. Am făcut în așa fel încât implementarea aplicației se facă pe baza formularului distribuit colegilor.

Do you consider that you are ready to move to the Customer Validation stage (to test selling)? Provide arguments.

Având în vedere produsul a fost vândut întâi la UPB și în curând va fi vândut și către UMFCD, considerăm suntem pregătiți  mergem mai departe la „Customer Validation stage”.